Apariţia unei sarcini

perioada-fertilă-şi-ovulaţiaCât timp sunt fertilă

După ovulaţie, ovulul este capabil de a fi fertilizat timp de numai 12-18 ore per ciclu. Din acest motiv, sincronizarea trebuie să fie corectă ca să apară o sarcină.
Având în vedere că o femeie ovulează numai o dată per ciclu, ea este fertilă numai o perioadă foarte scurtă de timp în fiecare ciclu. Deci perioada de ovulație este foarte scurtă.

Dacă ovulul nu este fertilizat în intervalul de câteva ore în care este capabil de a fi fertilizat, acesta se dezintegrează uşor, iar menstruaţia va apărea aproximativ 2 săptămâni mai târziu.

Fertilitatea comunădurata-de-viaţă-a-spermatozoizilor

Aceasta nu înseamnă, totuşi, că un cuplu trebuie să facă sex chiar în timpul acestei perioade de 12 - 18 ore, pentru a rămâne însărcinată. Durata de viaţă a spermatozoizilor se poate întinde pe o perioadă de până la 5 zile şi, în cazuri rare, chiar mai mult. Spermatozoizii bărbatului pot, prin urmare, să supravieţuiască într-o stare viabilă, fertilizantă, în condiţii optime, timp de până la 5 zile în organismul femeii, şi pot aştepta ovulaţia.

Spermatozoizii înoatătrompa-uterină

După contactul sexual, spermatozoizii înoată, înconjuraţi de mucusul cervical, în uter şi apoi către capetele îndepărtate ale trompelor uterine, deoarece acolo poate surveni fertilizarea. Acolo ei aşteaptă ovulul.
Atunci când bărbatul ejaculează, câteva milioane de spermatozoizi intră în vagin şi imediat îşi croiesc drum în interiorul organismului femeii. Dacă găsesc condiţii adecvate, durează numai câteva minute până când primii spermatozoizi trec prin colul uterin şi intră în uter.

Spermatozoizii sunt răbdători

Unii dintre spermatozoizi îşi croiesc drum prin trompa uterină, asistaţi de către contracţiile ritmice ale uterului. Ceilalţi spermatozoizi îşi găsesc refugiul pentru moment în pliurile confortabile ale endometrului şi îşi încep călătoria către trompele uterine la un moment dat, mai târziu. În acest fel, un număr mare de spermatozoizi ajung rând pe rând în trompele uterine.
Dacă femeia nu a început încă să ovuleze, spermatozoizii aşteaptă răbdători ovulul – aceştia pot aştepta până la 5 zile.

Fuziunea dintre spermatozoid şi ovulsperma

Câteva zeci de spermatozoizi reuşesc simultan să penetreze peretele protector al ovulului – dar un singur spermatozoid va penetra, în cele din urmă, ovulul. Membrana acestui spermatozoid fuzionează apoi cu membrana ovulului. Imediat după acest proces, membrana ovulului se întăreşte, pentru a bloca intrarea oricărui alt spermatozoid.

Va fi fată sau băiatsexul-copilului

Spermatozoidul care a penetrat ovulul are un rol crucial în determinarea sexului viitorului copil. Dacă este purtător al unui cromozom X, va fi fată. Dacă este purtător al unui cromozom Y, va fi băiat.

Foarte puţine cupluri iau în considerare fertilitatea lor şi mecanismul de reproducere înainte de a-şi dori să aibă un copil, iar metodele de contracepţie hormonală foarte fiabile ne permit acest confort. Din acest motiv, cunoştinţele noastre despre diferitele faze ale ciclului, zilele fertile şi ovulaţie sunt minime.

În concluzie: Sexul practicat cu câteva zile înainte de ovulaţie poate duce la apariţia unei sarcini.

Nu esistă produse care să se potrivească cu această selecţie