Cerinţe pentru sarcină

Ce este necesar pentru o sarcină

Apariţia unei sarcini necesită interacţiunea perfectă a multor factori. Apariţia unei sarcini este o procedură atât de complexă, încât fără asistenţă în cursul unui ciclu lunar este mai probabil să nu rămâneţi însărcinată, decât să rămâneţi însărcinată.

Cum este creată o nouă viaţărămân-însărcinată-fertilizarea

Cerinţele esenţiale pentru apariţia unei sarcini sunt contactul sexual, un spermatozoid care este capabil de fertilizare şi o celulă ou care este capabilă de a fi fertilizată.

Aceasta necesită o sincronizare perfectă, deoarece două perioade de timp trebuie să coincidă, pentru ca sarcina să apară:
durata de viaţă a celulei ou şi cea a spermatozoizilor în drum către ovul.

Cât de uşor puteţi indica zilele în care există cele mai mari şanse de a rămâne însărcinată poate fi văzut în secţiunea "Zilele fertile".


Cerinţe suplimentare pentru a rămâne însărcinată

ciclul-feminin

  • Ovulul din ovar trebuie să se matureze în mod normal şi acesta trebuie să fi părăsit ovarul

  • Trompa uterină trebuie să fie capabilă, cu ajutorul proiecţiilor sale asemănătoare unor degete (fimbrii), să culeagă şi să primească ovulul de pe suprafaţa ovarului
  • Canalele vaginale ale femeii trebuie să fie deschise, pentru a permite spermei să intre pe trompe şi să permită ovulului fertilizat să fie transportat în uter
  • Spermatozoizii trebuie să fie produşi în număr suficient şi să fie prezenţi în momentul potrivit în trompele uterine
  • Endometrul trebuie să fie pregătit pentru a primi ovulul

 

Chlamydia ca factor de risc

infectarea-cu-chlamydia

Chlamydia este cea mai frecventă boală cu transmitere sexuală, dar în cele mai multe cazuri se prezintă asimptomatic. Adesea, simptomele apar numai după ani de la infectarea iniţială. O infectare cu chlamydia poate totuşi cauza infertilitate. Puteţi, de asemenea, să riscaţi să-l infectaţi pe copilul dumneavoastră în timpul sarcinii sau în timpul naşterii. Chlamydia poate duce chiar și la pierderea sarcinii. Important este să vă faceți această analiză din timp și în cazul în care infecția există să urmați tratamentul prescris de medic.

Nu esistă produse care să se potrivească cu această selecţie