Chlamydia şi sarcina

Chlamydia şi sarcina

Infecţia cu chlamydia şi sarcina

Transmiterea infecţiei cu chlamydia – o moştenire genetică

În cazul femeilor, bolile cu transmitere sexuală nu influenţează doar propriul lor corp. Viitoarele mame riscă să transmită infecţia şi fătului sau nou-născutului în timpul naşterii. În 50% dintre cazuri, infecţia cu chlamydia se transmite la nou-născut!

Complicaţiile infecţiei cu chlamydia

  • Avorturi spontane sau naşterea unui făt mort
  • Nou-născut subponderal
  • Infecţie cronică cu chlamydia a copilului
  • Modificări semnificative ale plămânilor copilului
  • 6 luni de la naştere: infecţie genitală cronică
  • Infectarea nou-născutului în timpul naşterii
  • Conjunctivită în cazul nou-născutului
  • Pneumonie bacteriană la nou-născut (Chlamydia pneumoniae)

 

Infecţia cu chlamydia

În timpul naşterii, din cauza contactului cu sângele şi mucoasa infectată a mamei, nou-născutul se poate infecta cu chlamydia. Atunci când contactul cu boala are loc în timpul sarcinii, există riscul ca infecţia cu chlamydia să afecteze zonele genitale, urechile şi plămânii, dar şi ochii (conjunctivită, o aşa numită conjunctivită neonatală). Rata de infecţie este mare - 20-50% dintre nou născuţii ale căror mame au fost infectate ajung să sufere şi ei de această boală. Copiii pot fi infectaţi şi prin apa de baie.

Infecţia cu chlamydia la nou-născuţi

În circa 40% dintre cazuri, infecţia cu chlamydia afectează ochii copilului şi declanşează conjunctivită (o inflamaţie a conjunctivei). Picăturile de ochi administrate pentru conjunctivita gonococică nu au niciun efect în cazul infecţiei cu chlamydia.

Nici soluţiile standard administrate, cum ar fi picăturile de ochi antibacteriene. nu au niciun efect în cazul infecţiilor cu chlamydia. Eficiente sunt numai antibioticele. Important: tratamentul trebuie administrat oral (bucal), de cele mai multe ori este afectată şi cavitatea bucală. La majoritatea dintre micuţii pacienţi conjunctivita neonatală (conjunctivita la nou-născut) se manifestă în decurs de 10 zile de la naştere.

 

Nu esistă produse care să se potrivească cu această selecţie