Simptome ale infecţiei cu chlamydia

 Simptome ale infecţiei cu chlamydia

Simptome ale infecţiei cu chlamydia

Chlamydia – o boală fără simptome?

Chlamydia este de cele mai multe ori o boală ascunsă. 80% dintre persoanele infectate nu prezintă niciun fel de simptome. Totuşi, chiar şi persoanele care nu prezintă simptome ale infecţiei cu chlamydia sunt purtătoare ale acestei bacterii. Doar pentru că nu cunoaştem nimic despre această boală nu înseamnă că ea nu există.
Când pacienţii au totuşi simptome ale infecţiei cu chlamydia, de cele mai multe ori este vorba de dureri puternice. Cauza poate consta în faptul că aceste persoane fac parte dintre cei 20% care prezintă simptome sau în cazul cărora infecţia de lungă durată a lăsat urmări. Dacă iubitul dumneavoastră suferă de prurit în zona genitală, dar şi de conjunctivită cronică, înseamnă că ceva nu este în regulă.

 

 • Stare de greaţă însoţită de vărsături şi infecţie vaginală
 • Prurit (mâncărimi) vaginal
 • Usturimi la urinare
 • Usturimi în timpul actului sexual
 • Dureri abdominale
 • Scurgeri vaginale gălbui, abundente
 • Sângerări în timpul actului sexual
 • Sângerări între menstre
 • Scurgeri neobişnuite, respectiv incontinenţă urinară ca urmare a afectării colului uterin
 • Dureri abdominale slabe sau puternice ca intensitate
 • Cicluri neregulate

 

Atenţie

Multe dintre aceste simptome ale infecţiei cu chlamydia pot indica şi o altă afecţiune. Starea de greaţă şi vărsăturile sunt simptome tipice ale debutului unei sarcini. Când în timpul sarcinii apar sângerări trebuie să solicitaţi IMEDIAT asistenţă medicală! Poate fi un prim semn al unui avort spontan iminent!

Infecţia cu chlamydia în cazul partenerului

De multe ori o inflamaţie a uretrei poate reprezenta în cazul partenerului un prim semn al infecţiei cu chlamydia. La bărbaţi este afectată uretra, iar bacteriile ajung până la prostată. Inflamarea ochilor poate fi provocată de contactul cu degetele infectate cu chlamydia.

Test rapid de depistare a infecţiei cu chlamydia

Un test rapid de depistare a infecţiei cu chlamydia poate furniza informaţii rapide despre o eventuală infecţie. Discret şi uşor de utilizat, testul rapid cyclotest Chlamydia oferă informaţii clare despre o eventuală infecţie cu chlamydia după doar maxim 15 minute, chiar la tine acasa.

Testele sunt produse de compania UEBE. Chimistul Wilhelm Uebe a dezvoltat si patentat in anul 1893 primul termometrul igienic, complet capsulat, folosit si astazi de fiecare dintre noi. Acesta s-a bucurat de un succes rasunator la doar 3 ani de la infiintarea companiei UEBE. Astazi, compania ce-i poarta numele este una dintre cele mai mari companii producatoare de dispozitive medicale (termometre, tensiometre, teste de sarcina, teste de ovulatie, dispozitive pentru depistarea zilelor fertile si altele), tratamente naturale si planificare familiala din lume.

Nu esistă produse care să se potrivească cu această selecţie