Tinerele – un grup de risc

Tinerele – un grup de risc

Fetele – un grup de risc

Infecţia cu chlamydia din cauza neglijenţei  

 

Girls just want to have fun?(Fetele vor doar să se distreze?) Poate că această melodie mai exagerează puţin, dar desigur distracţia este foarte importantă. La tinerele fete care tocmai îşi descoperă sexualitatea, tot ceea ce ţine de relaţiile sexuale este foarte interesant. Şi este foarte bine să fie aşa cât timp acest subiect temă este strâns legat de contracepţie şi de protejarea faţă de bolile cu transmitere sexuală. În acest caz nimic nu mai stă  în calea experimentării şi a descoperirii acestei noi lumi. Problema infectării cu SIDA şi a unei sarcini nedorite este de multe ori abordată şi în şcoală. Dar este îngrijorător că tocmai aceste subiecte esenţiale par să îşi fi pierdut din importanţă. Un mister absolut pluteşte în jurul infecţiei cu chalmydia. Şi asta pentru că în cele mai multe dintre cazuri simptomele infecţiei cu chlamydia nu mai apar.

Infecţie cu chlamydia încă de la primul contact sexual

Bacteria chlamydia nu pierde timpul – există riscul infectării încă de la primul contact sexual. Pentru contaminarea cu chlamydia nu este nevoie de o perioadă de probă. La fel ca şi în cazul celorlalte boli cu transmitere sexuală şi a virusului HIV, o dată este mai mult decât suficient: bacteriile nu pierd timpul şi atacă încă de la primul contact!

Sarcini la vârste fragede

Numai în Germania există 14.000 de mame adolescente în fiecare an. Se pare deci că problema contracepţiei a pierdut teren. Îngrijorător este faptul că, conform unui studiu efectuat în Berlin, până la 80% dintre tineri folosesc prezervativul numai „prima dată”. Pe lângă o eventuală sarcină nedorită, există şi un risc enorm de infectare. Infectarea cu chlamydia se poate realiza şi pe cale orală – actul sexual „clasic cu penetrare" reprezintă deci doar una dintre căile de infectare cu chlamydia!

Infecţia cu chlamydia, rezultat al lipsei de atenţie

10% dintre fetele (de 17 ani) care au participat la acest studiu au prezentat o infecţie cu chlamydia. În cazul în care tinerele au avut mai mulţi parteneri sexuali, procentul a crescut chiar şi până la 20%. În plus, doar una din 10 fete a auzit de infecţia cu chlamydia. Un fapt cu consecinţe fatale – căci nimeni nu se protejează de o boală pe care nu o cunoaşte! Există deci riscul ca infecţia cu chlamydia să rămână în organism ani întregi şi să fie transmisă şi altor parteneri sexuali. Se poate întâmpla ca femeile care au în prezent un partener stabil să afle abia la mult timp după „perioada de nebunie” că sunt infectate cu chlamydia – şi că în momentul respectiv suferă din cauza complicaţiilor provocate de infecţia de lungă durată cu chlamydia. Când se aduce în discuţie infectarea celorlalte persoane, majoritatea tinerilor reacţionează. Cine îşi doreşte să facă rău celor din jur? Şi această atitudine nu ţine de vârstă!

Testul rapid pentru depistarea infecţiei cu chlamydia – informaţii preliminare

Testul rapid pentru depistarea infecţiei cu chlamydia, achiziţionat din farmacie reprezintă un prim pas spre siguranţă. Persoanele care se tem de complicaţiile provocate de infecţia cu chlamydia sau care au suspiciuni că suferă de o boală cu transmitere sexuală pot afla, prin testul rapid cyclotest Chlamydia, în siguranţă şi cu discreţie, dacă au o eventuală infecţie cu chlamydia

Nu esistă produse care să se potrivească cu această selecţie