Tratamentul infecţiei cu chlamydia

Tratamentul infecţiei cu chlamydia

Tratamentul infecţiei cu chlamydia

Antibiotice împotriva infecţiei cu chlamydia

Chiar dacă infecţia cu chlamydia este periculoasă şi ascunsă, există totuşi o veste bună: cu un tratament corespunzător, acest musafir nepoftit va dispărea după 7 - 10 zile, fără a lăsa urme. Singurul medicament eficient împotriva infecţiei cu chlamydia este reprezentat de antibiotice. Reţineţi însă că efectele produse de o infecţie în organism sunt ireversibile. În prezent nu s-a constatat o rezistenţă a bacteriilor chlamydia la antibiotice.

Combaterea complicaţiilor provocate de infecţia cu chlamydia

Detectarea infecţiei cu chlamydia şi tratarea acesteia în mod corespunzător sunt absolut esenţiale. Chlamydia poate fi tratată prin administrarea de antibiotice. Vă rugăm să aveţi în vedere că tratamentul trebuie recomandat de un medic venerolog!

Luaţi în serios infecţia cu chlamydia!

În cazul îmbolnăvirii unuia dintre parteneri, este obligatoriu ca şi celălalt partener să fie consultat medical, respectiv să urmeze un tratament. În caz contrar, există riscul de reîmbolnăvire.

Când infecţia cu chlamydia este diagnosticată în timpul unei sarcini sau în perioada dinaintea concepţiei, trebuie informat neapărat medicul venerolog. Puteţi opta pentru o medicaţie fără efecte nocive şi care să nu afecteze fătul. În cazul în care infecţia cu chlamydia rămâne netratată pe perioada sarcinii, există riscul producerii unui avort spontan sau ca fătul să fie afectat!

Nu esistă produse care să se potrivească cu această selecţie