Ciclul femeii

organismul-femeii“Ciclul normal”

În primul rând: Nu există ciclu “normal” – fiecare femeie are propriul său ciclu individual.

Mare parte din literatura de specialitate şi amintirile noastre de la lecţiile de biologie din şcoală ne fac pe noi, femeile, să credem că un “ciclu normal” durează 28 de zile. Chiar şi în cabinetele medicilor, medicii utilizează în mod frecvent o lungime generală a ciclului de 28 de zile, ca bază pentru calculele lor.

O ipoteză eronată, bazată pe aceasta, este aceea conform căreia cea mai bună zi pentru concepţie este cea de-a 14-a zi a ciclului. Multe femei deduc din aceasta că cea mai fertilă perioadă este la mijlocul ciclului lor. Acesta este unul dintre motivele pentru care multe sarcini dorite întârzie mult timp să se materializeze.

Ciclul și sarcina: ciclul unor femei este supus unor fluctuaţii naturale şi se modifică în cursul vieţii sale.
Cu alte cuvinte, ritmul zilelor fertile şi nefertile variază de la femeie la femeie şi de la ciclu la ciclu. Declaraţiile generale şi exhaustive cu privire la mometul oportul pentru concepţie sunt, prin urmare, foarte problematice.

Există totuşi simptome clare, care permit fiecărei femei care îşi doreşte să aibă un copil să indice zilele sale fertile pentru contact sexual selectiv pentru a rămâne însărcinată.

O lungime a ciclului de 23 - 35 zile este clasificată astăzi ca fiind “normală”.

Un nou ciclu începe cu prima zi de menstruaţie şi se încheie cu ziua de dinaintea debutului următoarei menstruaţii.

Zilele fertile şi infertile din cadrul cicluluicalendarul-menstruatiei

Ciclul femeii poate fi împărţit în 3 faze:

- o fază nefertilă la începutul ciclului
- o fază fertilă în jurul momentului ovulaţiei
- o altă fază nefertilă după ovulaţie şi până la următoarea menstruaţie

Ciclu neregulat? Perfect normal …

Contrar ipotezelor răspândite, ovulaţia survine, în jumătate din toate ciclurile, după cea de-a 14-a zi a ciclului.

La unul din cinci cicluri ovulaţia survine numai în cea de-a 20-a zi sau chiar mai târziu.
Acest fenomen este mai frecvent la femeile tinere: în grupul de vârstă de 20 - 25 de ani, ovulaţia survine practic, la unul din fiecare patru cicluri, în cea de-a 20-a zi sau mai târziu.

Bine de ştiut: zilele fertile

Aceasta clarifică cât de important poate fi să identificaţi zilele dumneavoastră fertile din jurul ovulaţiei şi de a face sex cu partenerul dumneavoastră mai ales în această perioadă, pentru a scurta perioada de timp până la apariţia sarcinii dorite.

Citiţi aici cum să stabiliţi zilele dumneavoastră fertile şi ce ajutoare pentru planificarea copilului vă pot fi de folos în faza de planificare a copilului, pentru a scurta perioada de timp în care trebuie să aşteptaţi sarcina dorită.

 

Probleme cu ciclul?

Natura însăşi şi medicina naturală deţin multe arme secrete pentru a regla în mod natural ciclul femeilor. Împreună cu monitorizarea automată a ciclului, învăţaţi imediat cum să interpretaţi semnalele de fertilitate ale organismului dumneavoastră şi astfel vă puteţi spori şi calcula fertilitatea personală.

Nu esistă produse care să se potrivească cu această selecţie