Conștientizarea fertilității și Metoda simpto-termală

Conștientizarea fertilității și Metoda simpto-termală

Ce înseamnă "conștientizarea fertilității"?


Conștientizarea fertilității se referă la un set de metode care se fac urmărind funcționarea normală și naturală a corpului dvs. pentru a determina zilele din lună care sunt cele mai susceptibile de a rămâne gravidă. Aceasta este numită de asemenea Planificare Familială Naturală (PFN).

Conștientizarea fertilității sau Planificarea Familială Naturală este o metodă eficientă de a evita o sarcină sau din contră, de a determina momentul cel mai fertil pentru a rămâne insărcinată, in mod natural, urmărind semnele date de corpul nostru.

Metoda simpto-termala este cea mai modernă metodă de PFN. Supranumită și metoda de dublă verificare “Double check” ,aceasta combină metoda calendarului / “rhythmmethod”, metoda temperaturii corpului bazală, și observarea mucusului uterin. Folosită corect, metoda simpto-termală este la fel de sigură ca pilula contraceptivă pentru evitarea sarcinilor nedorite. Este 100% naturală și fără efecte negative.

Puteți practica metoda de planificarea familială simpto-termală utilizând monitoarele de fertilitate Cyclotest sau termometrul digital bazal special Cyclotest Lady. Cyclotest este unicul monitor de fertilitate ce utilizează metoda simpto-termală din Europa.

Cum "conștientizăm" propria fertilitate?

Utilizând metoda simpto-termală, calendarul, temperatura corpului, precum și metodele mucusului cervical sunt combinate ca să știi cu certitudine atunci cand corpul tau este cel mai fertil. O femeie poate rămâne însărcinată între 5 sau maxim 6 zile din totalul zilelor unui ciclului menstrual. Familiarizându-te astfel  cu ovulația corpului tău și cu perioadele fertile,  ai posibilitatea de a te abține sau de  folosi o metoda barieră cum ar fi prezervativul în aceste 5,6 zile fertile din lună. În cazul în care planificați o sarcină, in aceste 5,6 zile actul sexual va fi soldat cu succes.

Surse: www.acnfp.com.au; www.fertilityuk.org; www.en.serena.ca

Nu esistă produse care să se potrivească cu această selecţie