Fertilitatea şi ovulaţia

rămân-însărcinată-fertilitateaStabilirea zilelor fertile

Majoritatea cuplurilor iau în considerare problema fertilităţii, ca orice om, numai atunci când decid că vor să încerce să aibă un copil.

Înainte de aceasta, fertilitatea în sine joacă un rol mai puţin important, deoarece în această perioadă accentul este pus în mod ferm pe dorinţa de a avea o formă de contracepţie fiabilă.
De aceea, aproape nicio femei nu ştie efectiv deloc când sunt zilele sale fertile sau, până în momentul respectiv în care doresc să încerce să aibă un copil, nu au observat simptomele care sunt caracteristice fazei fertile a ciclului.

Când poate concepe o femeie?

O femeie poate concepe numai atunci când face sex în cele câteva zile din jurul momentului în care ovulează – prin urmare, în majoritatea zilelor ciclului său ea este nefertilă.
Multe femei îşi reamintesc de la orele de biologie din şcoală că se presupune că o femeie ovulează în jurul celei de-a 14-a zi a ciclului său, dar informaţii mai detaliate, din păcate, lipsesc.

Faza fertilă din cadrul ciclului poate varia de la ciclu la ciclu, în special din moment ce ciclul în sine şi, prin urmare, şi ovulaţia pot fi influenţate de incidente cotidiene, precum, de exemplu, suprasolicitarea, dieta, boala etc.
Acestea fac dificilă stabilirea zilelor fertile şi a ovulaţiei. Totuşi, dacă aţi şti când ovulaţi, v-aţi maximiza şansele de a rămâne însărcinată, atunci când vă coordonaţi viaţa amoroasă cu ovulaţia.

Este în vreun fel util un calculator de ovulaţie online?cuplu-însărcinată-abdomen

Instrumentele online de calcul pentru calcularea automată a zilelor fertile şi a ovulaţiei pe baza datelor ultimei menstruaţii sunt mai puţin eficiente.
Trebuie să aveţi în vedere faptul că rezultatele se bazează pe formule statice de calcul, care nu iau în considerare condiţiile dumneavoastră personale de fond. Multe cupluri fac sex în mod regulat pe baza datelor calculate cu asemenea instrumente, în momente când concepţia este improbabilă sau chiar imposibilă, deoarece faza fertilă a fost calculată în mod greşit în cadrul ciclului.

Există, pe de altă parte, simptome complet naturale, care indică zilele dumneavoastră fertile personale şi momentul în care ovulaţi şi, astfel, zilele cu cel mai ridicat potenţial pentru concepţie. Aflaţi ce simptome caracterizează zilele fertile şi cum vă puteţi monitoriza ciclul fără niciun efort.

Creşterea fertilităţii prin mijloace naturaleplantele-medicinale-şi-rămân-însărcinată

Înainte de a vă implica în tratamente împovărătoare pentru planificarea unui copil, ar trebui să verificaţi oportunităţile pe care le prezintă natura, atunci când vine vorba despre planificarea unui copil. Citiți aici.

Revizuirea propriului dumneavoastră stil de viaţă şi efectuarea de mici paşi vă pot ajuta să rămâneţi însărcinată rapid. Există, de asemenea, ajutoare care vă ajută să stabiliţi zilele dumneavoastră fertile personale din jurul ovulaţiei şi ceaiuri şi vitamine care pot creşte fertilitatea dumneavoastră şi a partenerului dumneavoastră. Homeopatia s-a dovedit, de asemenea, de succes în ginecologie, în special atunci când vine vorba despre planificarea unui copil.

Nu esistă produse care să se potrivească cu această selecţie