Sângerarea de implantare

Sângerarea de implantare

Sângerarea de implantare

 

Sângerarea de implantare este o sângerare uşoară de mai multe zile a femeii după implantarea ovulului fertilizat. La implantarea ovulului în mucoasa uterină pote apărea sângerări de implantare, dacă prin aceasta vasele de sânge ale uterului femeii sunt uşor afectate. Aceste sângerări de implantare sunt foarte slabe, de cele mai multe ori nici nu ies din corpul femeii. Durează câteva zile şi rămân constante, însemnând că sângerările de implantare nu cresc în amploare. Culoarea sângerărilor de implantare este deschisă şi roşiatică, mai puţin maronie decât sângerările intra-menstruale. Sângerarea de implantare nu este deloc periculoasă, poate totuşi să fie confundată cu alt fel de sângerări. Din această cauză se recomandă o consultaţie medicală pentru clarificare.

 

Când apare sângerarea de implantare?

Momentul exact când sângerarea de implantare apare depinde întotdeauna de ciclul menstrual al femeii şi de momentul implantării ovulului. De la fertilizarea ovulului, câteva zile de la ovulaţie, până la implantare durează aproximativ 4 până la 6 zile. În perioada de implantare poate apărea această sângerare de implantare care durează câteva zile. Dacă şi când apare sângerarea de implantare şi dacă aceasta este sau nu atât de puternică încât să devină vizibilă, diferă de la femeie la femeie. Din această cauză sângerarea de implantare nu este un semn tocmai potrivit pentru determinarea unei sarcini. În acest caz un test de sarcină poate fi mai sigur.

 

Cum recunoaştem sângerarea de implantare - Culoare şi intensitate

Nu e uşor de deosebit între culoarea şi intensitateea sângerării de implantare faţă de cele ale altor sângerări. Culoarea sângerării de implantare, spre deosebire de sângerearea intra-menstruală este mai deschisă la culoare şi roşiatică. Culoarea sângerări de implantare poate însă să difere de la femeie la femeie. Orice femeie ar trebui să-şi consulte ginecologul, în cazul unei sângerări neaşteptate. Sângerarea de implantare în sine nu prezintă niciun pericol, alt fel de sângerări, însă, pot indica anumite complicaţii. Spre exemplu o sângerare poate fi un semn de deficienţă de progesteron. Deasemenea fluctuaţii hormonale sau inflamaţii ale mucoasei uterine pot cauza sângerări. Medicul poate indentifica imediat ce anume a cauzat respectivele sângerări.

 

 

Sângerearea de implantare: Semn de sarcină?

Chiar dacă sângerarea de implantare este un semn de sarcină aceasta nu se pretează neapărat ca semn inconfundabil că femeia ar fi însărcinată. Motivul este că multe femei nici măcar nu au asemenea sângerări de implantare sau că nu le observă. Totodată nu este uşor de deosebit între culoarea şi intensitateea sângerării de implantare faţă de cele ale altor sângerări. Alte semne, precum areole mamare întunecate, sâni inflamaţi şi greţuri matinale semnalizează mai clar o sarcină. Femeile care îşi urmăresc ciclul prin măsurarea temperaturilor bazale pot observa o sarcină dacă identifică o creştere a temperaturii cu câteva zecimi pe o perioada mai lungă de 18 zile. Acest lucru se poate realiza folosind metoda temperaturii.

Nu esistă produse care să se potrivească cu această selecţie