Cât timp va dura pâna rămân însărcinată?

Cât timp va trece până voi rămâne însărcinată?

Chiar şi atunci când faceţi sex în cea mai fertilă zi a ciclului, chiar înainte de perioada de ovulaţie, numai 27% dintre femei rămân însărcinate. Nu trebuie să vă îngrijoraţi dacă nu se întâmplă imediat. Vă rugăm să aveţi răbdare.

Fără asistenţă medicală, aproximativ 60% dintre femei rămân însărcinate în interval de şase luni, şi 85% în interval de un an. Jumătate din procentajul de 15% rămas vor rămâne însărcinate în mod natural în perioada următoare.

Ratele medii de contracepţie

Ciclul

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Dintre care însărcinate

 

 

 

 

 

60 %

 

 

 

 

 

85 %

Dintre care neînsărcinate

 

 

 

 

 

40 %

 

 

 

 

 

15 %

Cum să rămâneţi însărcinate mai repede în faza fertilă

Dacă o femeie ştie când sunt zilele sale cu potenţial fertil foarte ridicat şi face sex cu partenerul său în această perioadă, timpul scurs până la apariţia sarcinii poate fi redus semnificativ:

Studii ştiinţifice, efectuate pe un grup de femei care au făcut sex cu partenerii lor în timpul fazei lor fertile, au arătat că 38% dintre femei au rămas însărcinate după 1 ciclu, 68% după 3 cicluri şi 81% după 6 cicluri. 92% au rămas însărcinate după 12 cicluri. Din procentajul rămas, de 8%, aproximativ jumătate au rămas însărcinate în intervalul următoarelor 36 de luni.

În concluzie: Timpul scurs până la apariţia sarcinii poate fi redus în mod semnificativ făcând sex mai ales în zilele fertile

Multe femei nu rămân însărcinate deoarece adesea fac sex cu partenerii lor în momente în care concepţia este improbabilă sau chiar imposibilă! Şi aceasta se întâmplă adesea, deoarece ele cred că zilele fertile sunt cele fix de la jumătatea ciclului. Zilele fertile şi ovulaţia sunt, totuşi, un proces natural şi nu unul static. Atunci când vine vorba de planificarea unui copil, ceea ce este important este să ştiţi mai ales când sunt zilele dumneavoastră fertile personale.

Ratele de concepţia obţinute, făcând sex în zilele fertile

Ciclul

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Dintre care însărcinate

 

 

68 %

 

 

81 %

 

 

 

 

 

92 %

Dintre care neînsărcinate

 

 

32 %

 

 

19 %

 

 

 

 

 

 

Vârsta femeii joacă şi ea un rol

Din punct de vedere statistic, în cadrul unui ciclu, în condiţii normale de ovulaţie şi atunci când faceţi sex în zilele fertile, una din două femei din categoria de vârstă de 15 ani, una din trei femei din categoria de vârstă de 25 de ani şi una din şase femei din categoria de vârstă de 35 de ani rămân însărcinate.

Nu esistă produse care să se potrivească cu această selecţie