Plantele medicinale şi fertilitatea

Creşterea fertilităţii cu ajutorul ceaiului

Plantele medicinale constituie baza vindecării naturale, care s-a dovedit a fi foarte populară de ceva vreme. Am dori să vă explicăm mai detaliat, în acest capitol, cum puteţi utiliza resursele naturale ale naturii pentru a vă creşte fertilitatea, sub formă de amestecuri de ceaiuri, de exemplu, şi de ce ar trebui să vă ţineţi departe...

Femeile care îşi doresc să aibă un copil ar trebui să evite următoarele plante medicinale : brusture, iarba-mâţei, seminţele de ţelină, muşeţel, caulophyllum, fenicul, ienupăr, salvie, scorţişoară şi frunze de senna.
Bărbaţii sunt sfătuiţi să evite sunătoarea, spânzul, ginkgo, prea mult lemn dulce şi echinaceea.

Cum să pregătiţi ceaiul

Pentru a-i permite ceaiului să îşi dezvolte eficienţa integrală, ar trebui să-l pregătiţi întotdeauna proaspăt. Cu excepţia cazului în care este specificat altfel, puneţi una sau două linguriţe de plantă (de la o farmacie) într-o cană şi adăugaţi apă sub punctul de fierbere (dar nu care fierbe!). Apoi acoperiţi şi lăsaţi-l să acţioneze timp de aproximativ 10 minute.
Beţi maxim 2 - 3 căni pe zi cu înghiţituri mici (nu mâncaţi frunzele!). Dacă după 4 - 6 săptămâni, efectul dorit nu a fost îndeplinit, încercaţi un alt ceai de plante medicinale  cu efecte similare.

Planificarea copilului şi plantele medicinale pentru fertilitate   

Domeniul de aplicare

Planta medicinală

Stimulează ovulaţia, întăreşte uterul, îmbunătăţeşte producerea de progesteron /gestagen şi are un efect antispastic

Crețișoară

Tulburări de ciclu

Pelinariţă

Ovulaţie, gonade

Rozmarin

Echilibru hormonal

Trifoi roşu

Intensifică circulaţia sângelui în uter

Calinul American

Maturarea foliculilor, hormoni sexuali

Unicorn fals

Mediul vaginal, mucoasa

Măghiran

Formarea estrogenului

Ginseng Siberian

Progesteron /gestagen, exces de prolactină

Piperul călugărilor

Calitatea spermatozoizilor, potenţă, libido

Colții babei

 

Piperul Călugărilor pentru fertilitatea feminină

Pentru a armoniza echilibrul hormonilor dumneavoastră feminini, puteţi utiliza Piperul Călugărilor (vitex agnus), încercat şi testat. Această plantă medicinală  este, de asemenea, cunoscută sub denumirea de copacul cast. Seminţele de Piperul Călugărilor reglează echilibrul hormonal prin normalizarea eliberării de prolactină şi stabilizarea fazei corpului galben. Piperul Călugărilor încurajează astfel ovulaţia şi poate creşte fertilitatea. În fiecare dimineaţă, preparaţi o cană de ceai de fructe de Piperul Călugărilor sau luaţi tablete de Piperul Călugărilor cumpărate de la farmacie, conform instrucţiunilor primite.


Un ceai pentru fiecare jumătate a cicluluiplantele-medicinale-rămânerea-însărcinată

Perioada cuprinsă între finalul menstruaţiei şi ovulaţie este cunoscută sub denumirea de prima jumătate a ciclului. În această perioadă, vă puteţi fortifica sângele preparând un ceai din următoarele ingrediente:
25 g din fiecare din următoarele: frunze de salvie, pelinariţă şi rădăcină de angelică chinezească.
Perioada de timp cuprinsă între ovulaţie şi menstruaţie este cunoscută sub denumirea de cea de-a doua jumătate a ciclului. Pentru această perioadă de timp recomandăm un amestec de ceaiuri care să vă ajute să vă relaxaţi şi să vă reglaţi fluxul de sânge.
Veţi avea nevoie de 25 g din fiecare din următoarele: alchemilla, coada şoricelului, balsam de lămâie şi seminţe de piperul călugărilor.
Ambele ceaiuri sunt preparate conform descrierii. Beţi trei căni pe zi.

Ceaiul şi plantele medicinale pentru fertilitatea masculină

Medicina chinezească oferă, de asemenea, plante medicinale pentru bărbaţi, care reglează tulburările şi stimulează fertilitatea. Alegeţi:
Rădăcina de Taiga (eleutherococcus), care ajută la impotenţa masculină. Adăugaţi o linguriţă de ceai de rădăcină de Taiga la aproximativ 150 ml de apă care fierbe, fierbeţi timp de 5 minute, acoperiţi şi lăsaţi să acţioneze timp de 5-10 minute. Strecuraţi printr-un filtru de ceai şi îndulciţi după gust. Avertisment: Nu este recomandat în caz de anxietate, tensiune arterială ridicată şi senzaţie de arsuri!
Seminţe de dovleac pentru deficitul de zinc. Acestea intensifică producerea de testosteron – şi astfel libidoul şi potenţa!
Busuioc pentru blocaje - creşte fertilitatea.
Fructele de urzică îmbunătăţesc calitatea spermei. Luaţi 1-2 linguriţe pe zi ca adaos la salată sau simplu.
O linguriţă de polen în fiecare zi vă creşte vitalitatea.

Un ceai pentru virilitate

ceai-verde

Avându-şi originile în medicina chinezească, acest ceai este menit să crească virilitatea. Solicitaţi-i farmacistului dumneavoastră să vă amestece plantele medicinale:
3 g din fiecare dintre următoarele: cnidium monnieri şi scoarţă de scorţişoară
4 g din fiecare dintre următoarele: rădăcină de ginseng şi cruşin
6 g din fiecare dintre următoarele: epimedium, scoarţă de eucommia, rădăcină de Sisyrinchium californicum, porumb şi rădăcină de dud indian,
9 g din fiecare dintre următoarele: fructe Goji şi rădăcină de angelică chinezească
12 g din fiecare dintre următoarele: rădăcină de buberic şi rădăcină rizom de atractylodis lanceae
Preparaţi ceaiul conform descrierii şi beţi 2-3 căni pe zi. Nu este recomandat dacă suferiţi de anxietate şi senzaţii de arsură!

Nu esistă produse care să se potrivească cu această selecţie