Nu se întâmplă – nu rămân însărcinată

cauze-infertilitateCând ar trebui să vă adresaţi medicului?

Cuplurile care vor să aibă un copil sunt sfătuite să-şi consulte medicul după un an de când încearcă să conceapă fără succes.

Este util dacă aţi compilat deja evidenţele sau documentaţia cu datele dumneavoastră privind ciclul în avans. Aceste evidenţe furnizează medicului dumneavoastră numeroase indicii cu privire la motivele posibile pentru care sarcina dorită întârzie să apară.

Cum îmi pot observa ciclul?

În cursul ciclului dumneavoastră există câţiva indicatori ai fertilităţii dumneavoastră, pe care îi documentaţi dumneavoastră înşivă pe o fişă de ciclu sau, în mod alternativ, puteţi utiliza un calculator de ciclu precum cyclotest baby. Acesta înregistrează datele dumneavoastră cu privire la ciclu, evaluează aceste date în mod automat (informându-vă dacă sunteţi în acel moment în faza dumneavoastră fertilă sau nu) şi vă permite să transmiteţi informaţiile cu privire la ciclul dumneavoastră calculatorului dumneavoastră personal şi apoi să transpuneţi grafic aceste informaţii sub forma unui profil personal de fertilitate.

Ar trebui, de asemenea, să verificaţi dacă, de exemplu, dieta dumneavoastră, o lipsă de nutrienţi importanţi, o boală /afecţiune nedetectată în prealabil sau stresul excesiv reprezintă motivul potenţial pentru faptul că nu puteţi avea copii, deşi vi-i doriţi.

Multe cupluri fac sex în mod regulat, în momente în care este improbabil sau chiar imposibil, din punct de vedere biologic, să apară o sarcină. Şi aceasta deoarece ovulaţia nu apare în mod frecvent în mijlocul ciclului, ci într-o etapă neaşteptată din cadrul ciclului. Ciclul personal nu este un proces static, ci unul individual, natural. Momentul ovulaţiei este, de asemenea, influenţat cu uşurinţă de factori precum dieta, sportul în exces, stresul, medicamentele /substanţele halucinogene etc. Este, prin urmare, important pentru dumneavoastră să aflaţi când sunt zilele dumneavoastră personale cu potenţial fertil foarte ridicat şi să vă concentraţi viaţa amoroasă înspre această fază.

Nu esistă produse care să se potrivească cu această selecţie