Sexul și sarcina

(sexul-planificarea-copiluluiSfaturi şi indicaţii utile pentru un sex soldat cu succes

  • Cel mai bun mod de a vă creşte şansele de a rămâne însărcinată este să faceţi sex în zilele cele mai fertile
  • Dacă este necesar, alegeţi o poziţie în care femeia să stea dedesubt. Aceasta vă permite să susţineţi pelvisul femeii cu perniţe decorative /perne, astfel încât sperma să se poată scurge direct în colul uterin
  • Evitaţi să faceţi sex stând în picioare
  • Evitaţi tot ceea ce ar putea modifica mediul vaginal natural. Aceasta include saliva, cremele lubrifiante şi spălarea cu săpun imediat înainte de contactul sexual
  • Staţi întinsă o vreme, după ce faceţi sex

Feriţi-vă de presiune şi frustrare

Când cuplurile decid să aibă un copil şi au încetat să ia contraceptivul pe care îl foloseau, aşteptările sunt ridicate. Fiecare nouă menstruaţie nedorită şi, astfel, fiecare nou ciclu care nu s-a soldat cu succes, poate deveni o mare încordare pentru cuplu.

Pentru bărbaţi în mod special, sexul pentru a îndeplini în mod deliberat dorinţa unui cuplu de a avea un copil reprezintă o provocare. Când sunt supuşi acestei presiuni, bărbaţi pot întâmpina disfuncţii erectile sau o scădere pronunţată a libidou-lui.

Se impun aici liniştea şi calmul. Nu luaţi prea în serios dorinţa dumneavoastră de a avea un copil. Ca un cuplu, găsiţi echilibrul dumneavoastră personal între sexul pentru planificarea unui copil şi sexul orientat către dorinţă, în afara fazei fertile. Făcând sex frecvent, se eliberează şi hormonii fericirii, care pot creşte semnificativ rata de succes.

Se presupune, pe scară largă, că respectiva calitate a spermei are de suferit şi scade atunci când faceţi sex frecvent, în perioada de planificare a copilului. Aceasta este o convingere greşită, din moment ce studii recente indică faptul că ejacularea are cel mai mare număr de spermatozoizi şi cea mai bună calitate la fiecare două, trei zile.

 

Cât de des este raţional să faceţi sex

Dacă aveţi chef, faceţi sex de câte ori aveţi ocazia. Sexul eliberează hormonii fericirii şi vă face bine dumneavoastră şi relaţiei dumneavoastră.

În jurul momentului în care ovulaţi, ar trebui să faceţi sex cel puţin o dată la două zile. Unii doctori oferă chiar o recomandare mai precisă: pentru a rămâne însărcinată, faceţi sex cu două zile înainte de ovulaţie şi apoi în chiar ziua ovulaţiei.

Nu esistă produse care să se potrivească cu această selecţie