Zilele fertile

Zilele fertile ale femeii – calendarul fertlilității

Ovulul este capabil de a fi fertilizat doar o perioadă scurtă de timp după ovulaţie. Spermatozoizii au la dispoziţie aproximativ 12 până la 18 ore pentru a fertiliza ovulul. După aceea, fertilizarea nu mai este posibilă.
Spermatozoizii au o durată de viaţă mult mai mare. Ei pot trăi în interiorul corpului femeii 3 până la 5 zile, timp în care aşteaptă ovulul.
Prin adăugarea acestor două cifre se ajunge la o perioadă de aproximativ 6 zile dintr-un ciclu când o femeie este fertilă. Acestea sunt cele 5 zile dinainte de ovulaţie şi ziua ovulaţiei în sine.

Pentru a creşte şansele dumneavoastră de a rămâne însărcinată, ar trebui să faceţi sex în special în aceste zile fertile de dinainte şi din timpul ovulaţiei.

Stabiliţi zilele dumneavoastră fertile

calculator-ovulație

Există câteva semne care indică zilele dumneavoastră fertile, imediat înainte de ovulaţie – este necesar doar să ştiţi cum să interpretaţi aceste semne.

… cu ajutorul temperaturii dumneavoastră în momentul trezirii

calcul-ovulație

Temperatura organismului dumneavoastră variază în cursul ciclului şi produce o formă caracteristică de curbă. Această curbă reflectă influenţa hormonilor sexuali estrogen şi progesteron asupra temperaturii dumneavoastră corporale. Estrogenii menţin nivelul de temperatură scăzut în prima jumătate a ciclului, iar influenţa progesteronului după ovulaţie creşte temperatura corporală în cea de-a doua jumătate a ciclului.

Ovulaţia survine, de obicei, cu o zi sau două înainte de prima valoare mai ridicată a temperaturii sau chiar în ziua primei valori mai ridicate înregistrate.

termometrul

Puteţi observa modificarea temperaturii dumneavoastră corporale utilizând un termometru, prin înregistrarea valorilor de temperatură pe o fişă de ciclu, în fiecare dimineaţă, imediat după ce aţi efectuat citirea valorilor. Sau, în mod alternativ, puteţi utiliza cyclotest baby.

Cu cyclotest este mai uşor

Sau lăsaţi lucrurile în seama cyclotest baby. Cu cyclotest baby, aşezaţi un senzor de înaltă precizie sub limba dumneavoastră, timp de câteva zile dimineaţa, pentru a măsura temperatura dumneavoastră corporală exact în momentul trezirii, dar înainte de a vă da jos din pat. Imediat după efectuarea măsurătorii, afişajul vă spune dacă în acel moment sunteţi foarte fertilă, fertilă sau nefertilă.

Indicarea ovulaţiei prin metoda observării mucusului

durata-de-viaţă-a-spermatozoizilor

Chiar şi mucusul de la nivelul colului uterin le poate spune femeilor ceva despre starea lor de fertilitate.
Imediat ce apare mucusul cervical, începe faza fertilă a ciclului, care are ca trăsătură distinctivă nivelul maxim atins de mucusul cervical, care este în acel moment transparent şi elastic. Ovulaţia este iminentă.

Multe femei n-au fost niciodată conştiente de mucusul lor cervical sau poate chiar l-au văzut ca pe un simptom sau o infecţie. Multe femei raportează o scurgere ocazională la intrarea în vagin, dar nu ştiu că acesta este, de fapt, mucusul cervical.

Este important de ştiut că sarcina nu poate să apară fără mucus cervical, din moment ce în timpul fazei fertile acesta serveşte ca protecţie pentru spermatozoizi, în drumul lor către ovul. Prin urmare, merită să acordaţi atenţie acestui mucus şi să fiţi conştientă în mod regulat de ceea ce se întâmplă la intrarea în vaginul dumneavoastră în timpul ciclului dumneavoastră.


Dacă vreţi să rămâneţi însărcinată, dar nu simţiţi nicio umezeală la intrarea în vagin în timpul ciclului dumneavoastră, puteţi ajuta la îmbunătăţirea calităţii mucusului dumneavoastră cervical prin ceea ce mâncaţi şi beţi. În special, beţi multă apă şi ceaiuri de plante în prima jumătate a ciclului dumneavoastră. Deoarece, cu cât mai bogată este alimentarea cu lichide, cu atât mai vâscos şi mai elastic va fi mucusul dumneavoastră cervical în faza fertilă. O dietă cu conţinut scăzut de acizi şi bogat de baze, care să conţină multe fructe şi legume, dar puţine carne, puţine produse lactate, puţin alcool şi cafea, vă ajută să creşteţi pH-ul mucusului dumneavoastră cervical. Astfel, îmbunătăţiţi condiţiile de supravieţuire a spermatozoizilor.

Indicarea precisă a ovulaţiei cu ajutorul metodei LH

Ovulaţia iminentă poate fi indicată cu precizie utilizând un test LH sau un test de ovulaţie. Acesta este un test din urină, care măsoară concentraţia hormonului dumneavoastră de ovulaţie LH (hormonul luteinizant). Dacă testul de ovulaţie este pozitiv, vă puteţi aştepta să ovulaţi curând.

Care dintre metode este cea mai bună?

cea-mai-bună-metodă-de-contracepţie-metoda-de-contracepţie

Se poate răspunde uşor la întrebarea care este cea mai bună metodă. Cea mai bună abordare o reprezintă observarea a două caracteristici de fertilitate în mod simultan şi independent una de cealaltă. Sună complicat această procedură? Nu este, deoarece cyclotest baby face ca sarcina de observare a ciclului să fie mai uşoară pentru dumneavoastră.

Cât mai precis posibil, prin verificarea dublă

calculatorul-de-ciclu-cyclotest-baby

Vă măsuraţi temperatura corporală dimineaţa, folosind cyclotest baby. cyclotest baby evaluează datele dumneavoastră şi vă spune, imediat după măsurătoare, dacă sunteţi în acel moment fertilă, nefertilă sau în faza cu potenţial fertil foarte ridicat. Dacă cyclotest baby indică faza dumneavoastră cu potenţial fertil foarte ridicat, efectuaţi un test de ovulaţie. Dacă acesta este pozitiv, introduceţi rezultatul în dispozitivul dumneavoastră cyclotest baby, pentru ca acesta să poată include rezultatul în calculele sale. Acesta afişează apoi cea mai bună perioadă de timp pentru conceperea copilului după care tânjiţi.

Nu esistă produse care să se potrivească cu această selecţie